Voorbereiding Groot Liwwadder Diner écht los

LEEUWARDEN

De voorbereiding voor het Groot Liwwadder Diner van aankomende donderdag op de Tweebaksmarkt draait sinds maandag op volle toeren.

,,Willem en Christiaan, jullie beginnen met de amuse. Wietse en Jacob gaan aan de slag met de zalmblini", chef-kok Robert de Vries van Post Plaza deelt de leerling-koks van de Middelbare Hotelschool Friesland van het Friesland College per gerecht in. Leerlingen zijn vol enthousiasme aan hun werk. ,,De afgelopen vier weken zijn we alleen maar bezig geweest met het Groot Liwwadder Diner. We hebben snijtechnieken geleerd die we in kunnen zetten, we zijn bij de bedrijven op de Tweebaksmarkt op bezoek geweest en hebben ons verdiept in de receptuur. We kunnen niet wachten tot het donderdag is", zo vertelt een van de leerlingen die met rode wangen de pompoen staat te snijden. Ook bij de bakkersafdeling van het Friesland College is er volop actie. Zij maken de streetbites voor het dessert. ,,Dat betekent dat we duizend macarons bakken, duizend bonbons bereiden en het brood bakken voor bij het voorgerecht", vertelt docent Jurjen Albertsma. Zijn studenten brachten vorige week een bezoek aan een van de bekendste patissiers van Nederland, Maison Niels de Veye in Diemen. ,,Een supermooie dag voor onze studenten." Donderdag krijgen alle gerechten de ‘finishing touch’.  De leerling-koks maken dan vanaf het provinciehuis onder leiding van de chef-koks van Sjoddy, Paddy O’Ryan, Post-Plaza en Saray het diner af. Kijk voor meer informatie op www.lwdsmaakstad.nl.

Auteur

Redactie