Wat staat er op het menu?

LEEUWARDEN

Het Groot Liwwadder Diner is naast een bijzondere belevenis, ook culinair een feestje.

De koks van Saray, Post-Plaza, Paddy O’Ryan en Sjoddy hebben zich laten inspireren door hun eigen keuken, maar hebben ook gekeken wat voor specifieks de regio te bieden heeft. De boodschappenlijst voor het diner ziet er inmiddels indrukwekkend uit. 30 kilo reade krobbe, 5 kilo waldbeantsjes, 24 kilo prei, 96 kilo kippedijen, 60 kilo schelvis, 120 kilo tomaten  en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. ,,Je wilt er iets van jezelf in leggen, we werken in ons eigen restaurant vooral met streekproducten, en dat doen we nu weer. Dat is prachtig. Wij zorgen voor een visstoof uit de Noordzee", vertelt Douwe van der Lei van Sjoddy Vorig jaar keken Douwe en zijn vrouw Ypie even om het hoekje en zagen toen de grote tent staan. ,,Wij hadden toen nog By Us en waren bijna jaloers op de ondernemers van de Tweebaksmarkt. Nu zitten we er zelf en hebben we direct ja gezegd op dit evenement. Prachtig." Het nagerecht valt dit jaar grotendeels onder de supervisie van Gerben Land, nieuw in het culinaire team van het Groot Liwwadder Diner en werkzaam bij Sligro. Als patissier werkte hij bij verschillende sterrenrestaurants. Hij heeft een dessert uitgedokterd waarbij de eigenheid van Leeuwarden en Leeuwarder ingrediënten worden gebruikt. Samen met de leerlingen van de banketopleiding van het Middelbare Hotelschool van het Friesland College gaat hij aan de slag met de desserts.  Land: ,,Dat wordt nog een hele klus, 1000 stuks die er allemaal even mooi uit moeten zien. Maar we gaan onze gasten verrassen." Wil je er bij zijn? Bestel je tickets op www.lwdsmaakstad.nl. Voor het Groot Liwwadder Diner is de organisatie op zoek naar pannen, ovenschalen en tajines. Heb je thuis nog exemplaren staan die nooit gebruikt worden? Lever ze in bij Paddy O’Ryan.

Auteur

Redactie