Multi Culinair: ‘Liever eten dan een jas’

LEEUWARDEN

In Multi Culinair brengen Lisanne van der Ploeg en Douaa Bagou iedere week een bijzonder ‘eet-verhaal’ uit Leeuwarden op tafel. Het tweetal sprak voor deze editie met Danouk Bom (foto).

Danouk (20), student small business retail management, heeft een passie voor eten. Die passie uit ze maar al te graag op haar blog ‘Dish en that’. Vier á vijf keer per week komt er een artikel online. Haar blog bestaat pas vijf maanden, maar loopt erg goed. Mensen vragen haar om advies. Kliekjes? Wat kun je er mee maken? Of: is dit wel zo gezond? Ook heeft ze al samenwerkingen met bedrijven die haar producten sponsoren waarmee ze recepten kan maken. ,,De hele dag ben ik als teamleider van de Albert Heijn met producten in de weer. Dan loop ik door de schappen, waardoor ik allemaal inspiratie voor nieuwe recepten krijg." Met die inspiratie startte Danouk een blog, om haar ei kwijt te kunnen. Gezond eten heeft ze altijd boeiend gevonden, evenals calorieën en koolhydraten. Van volkoren spelt pannenkoeken tot appel pompoen cake: haar blog staat vol met lekkere gezonde recepten. Ze probeert zo weinig mogelijk suiker te nuttigen. Als ze er zin in heeft, neemt ze wel een chocoladereep. Ze compenseert het vervolgens met gezond eten. ,,Als ik moet kiezen tussen een jas of een week luxe eten kopen: dan is de keuze snel gemaakt." Terwijl menig vrouw voor de jas zou gaan, kiest Danouk voor het luxe eten. Dit ook omdat ze het voor haar blog kan gebruiken. Een win-win situatie. ,,Het is prioriteiten stellen. Eten is duur, zeker wanneer je op jezelf woont, maar wel erg belangrijk." Danouk vindt het essentieel dat mensen bewust worden van waarom ze eten en wát ze eten. Zo schreef ze ook een artikel over biologisch, dat niet alles is wat het lijkt. Onlangs koppelde ze een schoolproject (een enquête) aan haar blog. ,,Daaruit kwam voort dat ik van plan ben om filmpjes te gaan maken voor mijn blog. Uiteraard van recepten." Haar blog volgen? Kijk op: www.dishenthat.com Tekst: Lisanne van der Ploeg en Douaa Bagou

Auteur

Redactie