Aanhouding fietser bij aanrijding

Leeuwarden

Vrijdagavond rond 23.00 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen een fietser en een motorvoertuig op de kruising Oostergoweg/Aldlansdyk te Leeuwarden.

De bestuurder van de auto verzocht de politie om ter plaatse te bemiddelen. De fietser meldde dat hij waarschijnlijk door het rode verkeerslicht was gereden en dat de automobilist hem daardoor niet meer kon ontwijken. In verband met de botsing moesten beide bestuurders een blaastest afleggen. De automobilist had geen alcohol genuttigd, de fietser wel. Die begon vervolgens de agenten te beledigen en wilde daar ook na waarschuwingen niet mee stoppen. Daarop werd hem meegedeeld dat hij was aangehouden. De 30-jarige Leeuwarder wilde niet mee werken met zijn aanhouding en verzette zich met alle kracht. Met hulp van collega's van een andere eenheid konden de agenten de man van transportboeien voorzien.

Auteur

Redactie Digitaal