Han Borg interviewt schrijfster Annelies Verbeke

Leeuwarden

Schrijfster Annelies Verbeke is te gast tijdens het Cultuur Café op vrijdag 29 januari om 16.30 uur in De Harmonie. Historicus en literair interviewer Han Borg gaat met haar in gesprek over haar laatste boek, Dertig Dagen.

Verbeke debuteerde met Slaap! waarvan meer dan 70.000 exemplaren verkocht werden. Het boek is in zeventien landen in vertaling verschenen. Slaap! werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en bekroond met de Vrouw & Kultuur DebuutPrijs, de Vlaamse Debuutprijs en het Gouden Ezelsoor 2005. In 2006 verscheen de roman Reus en in 2007 volgde Groener gras, een verhalenbundel die op de longlist van de Gouden Uil stond. Vissen Redden is haar vierde boek. Dertig Dagen won het NRC Boekenwedstrijd en de F. Bordewijkprijs. Het boek gaat over Alphonse die met zijn geliefde Kat is verhuisd naar de Vlaamse Westhoek. Ver weg van het drukke Brussel en het wisselvallige muzikantenbestaan is hij gelukkig met zijn eenmansklusjesbedrijf. Zijn klanten zijn lovend over zijn werk, en nog meer onder de indruk van hemzelf. Als hij de binnenkant van hun huizen ziet, tonen ze hem ook wat er in hun hoofd omgaat. Alphonse wil geen Jezus zijn, geen goeroe worden. Hij helpt omdat hij dat kan.

Auteur

Redactie